Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
QR-codes

QR-codes

De huidige internet en mobiele telefoon technieken maken nieuwe interactieve toepassingen mogelijk. Een ervan is de QR-code (Quick Response). Met de telefoon maak je een foto van een vierkant plaatje waarin een internet-adres is gecodeerd. Met een klik op dit adres open je de internetpagina met informatie.

Ook in Midden-Delfland wordt gebruik gemaakt van QR codes. Er is bijvoorbeeld een audiotour met gesproken verhalen van het agrarische leven van weleer. Op een aantal gemeentelijke monumenten is een schildje bevestigd met een QR-code, om hiermee meer informatie over het gebouw te krijgen.

QR-code maken

Een QR-code kan gemakkelijk gemaakt worden met een app op internet. Voer een internetadres in en meteen verschijnt de bijbehorende QR-code. Plak of bevestig het plaatje bijvoorbeeld op een gebouw. Maak een internetpagina met informatie over het gebouw. Dit is een voorbeeld van een QR code:


Om de QR-code te lezen open je de camera app in je mobiele telefoon en richt je de camera op de afbeelding. Als alles goed gaat wordt de link automatisch gevonden en kun je de bijbehorende internetpagina openen. De tekst in de getoonde QR code is: http://m.mooidichtbij.nl/qr/?code=Kasteel_Keenenburg; klik maar op de link om de bijbehorende pagina te openen.

QR-code lezen

Als de camera van je telefoon nog geen QR-code kan ontcijferen kun je een aparte QR-code app installeren. Er zijn verschillende apps beschikbaar in de appstore (Apple) en playstore (Android) om QR-codes te lezen.

QR-code in Midden-Delfland

QR-code Links


Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina