Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
QR codes en Layar

QR codes en Layar

De moderne internet en (Smart) telefoon technieken maken nieuwe interactieve toepassingen mogelijk. 

- Met QR codes wordt een afbeelding gefotografeerd waarin b.v. een internetadres is gecodeerd. Zie hier beneden.

- Met Layar op een Smart telefoon is het mogelijk informatie in de buurt op het beeldscherm te tonen terwijl je de telefoon horizontaal ronddraait. Meer over Layar.

 

QR codes

Midden-Delfland Mooi Dichtbij Mobiel werkt ook met QR codes! Een QR code (staat voor Quick Response) is een vierkante afbeelding met gecodeerde informatie, in dit geval een internet link. Deze kan gratis gemaakt worden, ook op internet (zie beneden bij links) en bijvoorbeeld opgeplakt worden bij een gebouw of ander object, waarover informatie op internet aanwezig is. Dit is een voorbeeld van een QR code:QR reader

Om de code te lezen open je de QR reader in je mobiele telefoon en maak je een foto van de afbeelding. Als alles goed gaat wordt de link automatisch gevonden en kun je de bijbehorende internetpagina openen. De tekst in de getoonde QR code is: http://m.mooidichtbij.nl/qr/?code=Kasteel_Keenenburg; klik maar op de link om de bijbehorende pagina te openen.

QR reader download

Voor alle redelijke moderne mobiele telefoons en apparaten is een QR reader beschikbaar (en vaak al geinstalleerd). Zo niet, bezoek de website www.qtag.nl om een QR reader binnen te halen.

Links


Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina